15 nietypowych znalezisk internautów, których zastosowanie znają nieliczni
Ciągle słyszymy o zagrożeniach i szkodliwości internetu, ale warto też docenić jego pozytywny wpływ na nasze życie. Możemy tu znaleźć odpowiedzi na miliony interesujących pytań. Na przykład, czym jest ta dziwna rzecz którą znalazłeś w parku i do czego ona może służyć. Wystarczy zrobić zdjęcie i wrzucić je do sieci, a internauci z pewnością znajdą odpowiedź.

1. „To zegar w domu pomocy społecznej. O co chodzi z kolorami i kierunkami?”

1. „To zegar w domu pomocy społecznej. O co chodzi z kolorami i kierunkami?”

Odpowiedź: Aby uniknąć odleżyn u pacjentów, opiekunowie przewracają ich zgodnie z wytycznymi pokazanymi na zegarze. Czerwień to prawa strona, zieleń to lewa, a czerń to plecy.

2. „Zobaczyłem to w browarze. To jakaś gra?”

2. „Zobaczyłem to w browarze. To jakaś gra?”

Odpowiedź: To pachinko, japońska gra automatowa, przypominająca połączenie bilardu i pinballa.

3. „Czym są te metalowe krążki na schodach? Uderzyłam się o jedno z nich!”

3. „Czym są te metalowe krążki na schodach? Uderzyłam się o jedno z nich!”

Odpowiedź: To blokada zapobiegająca zjeżdżaniu na deskorolce po krawędzi.

4. „Co to za dziwna struktura w środku lasu?”

4. „Co to za dziwna struktura w środku lasu?”

Odpowiedź: To schron jednoosobowy z czasów II wojny światowej.

5. „Facet w metrze niósł to na plecach. Nie mam pojęcia co to takiego.”

5. „Facet w metrze niósł to na plecach. Nie mam pojęcia co to takiego.”

Odpowiedź: To futerał na skrzypce.

6. „Często mijam takie budynki na polach. Nigdy nie mają ścian.”

6. „Często mijam takie budynki na polach. Nigdy nie mają ścian.” Odpowiedź: To zadaszone gniazda dymówek.

7. „Znalazłem je w lesie podczas wędrówki.”

7. „Znalazłem je w lesie podczas wędrówki.”

Odpowiedź: To elementy nabojów do strzelby, oddzielające proch od pocisku.

8. „Znalazłem to na dnie starej skrzyni. Ktoś wie do czego to służy?”

8. „Znalazłem to na dnie starej skrzyni. Ktoś wie do czego to służy?”

Odpowiedź: To fragment starej maszyny do szycia skarpet.

9. „Zauważyłem to na plaży. Nigdy nie widziałem czegoś podobnego.”

9. „Zauważyłem to na plaży. Nigdy nie widziałem czegoś podobnego.”

Odpowiedź: Jaja kałamarnicy.

10. „Znalazłam to coś pośród starych narzędzi. Jakieś pomysły?”

10. „Znalazłam to coś pośród starych narzędzi. Jakieś pomysły?” Odpowiedź: To przyrząd do krojenia cukru. W dawnych czasach sprzedawano go w dużych blokach.

11. „Natknąłem się na taki dziwny pisuar w łazience w Niemczech.”

11. „Natknąłem się na taki dziwny pisuar w łazience w Niemczech.” Odpowiedź: Jest on przeznaczony do wymiotowania.

12. „Lata temu znalazłam ten mały czajniczek Nigdy więcej nie natknęłam się na nic podobnego. Ktoś wie skąd taki dziwny kształt?”

12. „Lata temu znalazłam ten mały czajniczek Nigdy więcej nie natknęłam się na nic podobnego. Ktoś wie skąd taki dziwny kształt?”

13. „Ta metalowa tubka z zakrętką, którą znalazłem w sklepie ze starociami. Wygląda na stalową, jest dość ciężka. Do czego mogła służyć?”

13. „Ta metalowa tubka z zakrętką, którą znalazłem w sklepie ze starociami. Wygląda na stalową, jest dość ciężka. Do czego mogła służyć?”

Odpowiedź: To zabytkowy pojemnik na igły.

14. „Znalazłam to w pokoju ojca. Mam nadzieję, że to nic niestosownego.”

14. „Znalazłam to w pokoju ojca. Mam nadzieję, że to nic niestosownego.”

Odpowiedź: To nakładka na buty pozwalająca zachować przyczepność podczas chodzenia po lodzie.

15. „Do czego służą te 'szczotki' przy ruchomych schodach?”

15. „Do czego służą te 'szczotki' przy ruchomych schodach?”

Odpowiedź: Wiele osób myśli, że to szczotki do butów, ale w rzeczywistości zapobiegają one wciągnięciu rąbków sukienek, torebek, i innych fragmentów odzieży w niewielką przerwę z boku schodów.


Źródło: brightside.me

TWOJA REAKCJA?





Rozmowy na Facebooku