17 tajemniczych przedmiotów, których rzeczywiste przeznaczenie ustalili internauci
Na świecie istnieje wiele dziwnych i niecodziennych przedmiotów. Jeśli właśnie wprowadziliście się do nowego domu i znaleźliście w nim jakiś tajemniczy obiekt, nie zadręczajcie się próbami samodzielnego rozwiązania zagadki. Wystarczy, że zasięgniecie porady w Internecie.

1. "Znalazłem ten kawałek szkła, który zmienia kolory w zależności od kąta, pod jakim się na niego patrzy."

"Znalazłem ten kawałek szkła, który zmienia kolory w zależności od kąta, pod jakim się na niego patrzy." © OilMouth / Reddit

Odpowiedź: To filtr dichroiczny - element optyczny wykorzystywany w mikroskopach, drukarkach fotograficznych i innych urządzeniach.

2. "Do czego służy ten mały miedziany pojemnik na uchwycie?"

"Do czego służy ten mały miedziany pojemnik na uchwycie?" © rileyfigs / Reddit

Odpowiedź: To miniaturowy podgrzewacz pościeli. 

3. "Czym jest ten zielony kawałek plastiku? Mój siostrzeniec znalazł go w wodzie na plaży."

"Czym jest ten zielony kawałek plastiku? Mój siostrzeniec znalazł go w wodzie na plaży." © AthenianT***f / Reddit

Odpowiedź: To element zestawu plażowej gry dla dzieci. 

4. "Ktoś potrafi powiedzieć do czego służy ten mebel?"

"Ktoś potrafi powiedzieć do czego służy ten mebel?" © pH14_betch / Reddit

Odpowiedź: To przenośna podstawka pod telefon. 

5. "Do czego służy ta podstawka? Znaleziona na farmie w Missouri"

"Do czego służy ta podstawka? Znaleziona na farmie w Missouri" © gaimang**s / Reddit

Odpowiedź: To uchwyt na napoje. 

6. "Co to za podstawka z tackami? Ma rączkę, jest wykonana z metalu, a same tacki posiadają otwory."

"Co to za podstawka z tackami? Ma rączkę, jest wykonana z metalu, a same tacki posiadają otwory." © idrogeno / Reddit

Odpowiedź: To tacki na bajgle, używane przy ich wypiekaniu. 

7. "Znalezione głęboko w fotelu. Wykonane ze szkła. Zielona część to plastik."

"Znalezione głęboko w fotelu. Wykonane ze szkła. Zielona część to plastik." © penelopeann / Reddit

Odpowiedź: To przyrząd używany do pozyskiwania soków drzewnych do sporządzania syropów. 

8. "Znalazłem ładnie wykonane drewniane pudełko z małym zegarkiem."

"Znalazłem ładnie wykonane drewniane pudełko z małym zegarkiem." © 1_Marauder / Reddit

Odpowiedź: To stary organizer biurkowy z miejscami na wizytówki i koperty. 

9. "Znajomy znalazł to w lombardzie. To obręcz z dwoma uchwytami. Jakiś przyrząd kuchenny?"

"Znajomy znalazł to w lombardzie. To obręcz z dwoma uchwytami. Jakiś przyrząd kuchenny?" © weak_fatness / Reddit

Odpowiedź: To uchwyt do przenoszenia kamionkowych naczyń. 

10. "Ten malutki rondelek, który odziedziczył mój mąż."

"Ten malutki rondelek, który odziedziczył mój mąż." © see2keroppi / Reddit

Odpowiedź: Służy do gotowania pojedynczego jajka w koszulce. 

11. "Do czego służy to srebrne coś w kształcie pincety?"

"Do czego służy to srebrne coś w kształcie pincety?" © lieslloophole / Reddit

Odpowiedź: Do trzymania dokumentów. 

12. "Poprzedni właściciel domu zostawił to w garażu."

"Poprzedni właściciel domu zostawił to w garażu." © geekynix / Reddit

Odpowiedź: To podstawka stolika. Brakuje linek podtrzymujących go w otwartej pozycji i blatu. 

13. "To wygląda jak jakaś dziwna ozdobna szufelka."

"To wygląda jak jakaś dziwna ozdobna szufelka." © b***face11111 / Reddit

Odpowiedź: To przyrząd do sprzątania okruszków ze stołu. 

14. "Drewniane pudełko znalezione w lombardzie. Przestrzeń za każdą dziurką jest wydrążona, ale nie łączą się pod powierzchnią."

"Drewniane pudełko znalezione w lombardzie. Przestrzeń za każdą dziurką jest wydrążona, ale nie łączą się pod powierzchnią." © traumallamas / Reddit

Odpowiedź: To przyrząd do testowania koordynacji ruchowych, wykorzystywany podczas badań neurologicznych. 

15. "To jakiś przyrząd kuchenny?"

"To jakiś przyrząd kuchenny?" © richiejam / Reddit

Odpowiedź: To stojak na długopisy. 

16. "Do czego służy to nietypowe srebrne pudełeczko ze skrzydłem na łańcuchu?"

"Do czego służy to nietypowe srebrne pudełeczko ze skrzydłem na łańcuchu?" © rjmeisel / Reddit

Odpowiedź: To haczyk do zawieszenia torebki na stole, by nie dotykała podłogi. 

17. "Co to za przyrząd na dłoni mojego kierowcy Ubera? Co jakiś czas w niego klika."

"Co to za przyrząd na dłoni mojego kierowcy Ubera? Co jakiś czas w niego klika." © DannyMThompson / Reddit

Odpowiedź: To cyfrowy licznik używany do zapisywania liczby odmówionych modlitw.




Źródło: brightside.me

TWOJA REAKCJA?





Rozmowy na Facebooku